Educatie

Sorin Cigher: Dezinformarea-i păguboasă… – ȘtiriCreștine.ro

todayJanuary 8, 2021 4

Background
share close

Vi s-a întâmplat să fiți informați greșit, iar apoi să constatați că ați fost duși în eroare? Se întâmplă să spunem multe, dar să știm așa de puțin. Uneori, avem impresia că știm totul și că noi deținem cunoaşterea absolută, iar dacă cineva ne spune contrariul, să-l ferească Cel de sus…, că nu mai scapă neciufulit.

V-ați întrebat de ce Domnul Isus a stat un timp lung cu câțiva oameni, să-i instruiască și să-i echipeze pentru ceea ce urma să vină? Nu puteau să facă niște cursuri online și de scurtă durată? Domnul a fost interesat ca fiecare om să aibă informația corectă, nu un fel de „hrană, gata procesată”. El i-a învățat să meargă direct la sursă! Ne-a lăsat o carte vie, care este temelia tuturor principiilor și a valorilor noastre! Dacă, în mod personal, ne informăm din această Carte, sigur vom depista toate mizeriile și falsurile pe care le debitează unii, chiar și de la amvoanele bisericilor sau din alte locuri.

Mântuitorul ne-a spus: „Băgați de seamă să nu vă înșele careva…!” Așadar, am fost avertizați că înșelători sunt mulți și cei care pretind că dețin adevărul s-au înmulțit… ca ciupercile după ploaie. Când aflăm adevărul, după ce am fost duși în eroare, suflăm peste tot, uneori stingem și lumânarea care mai pâlpâie!

Nicolae Steinhardt spunea: „Nicăieri şi niciodată nu ne-a cerut Hristos să fim proşti! Nu cred că trebuie să ascultăm și să acceptăm, ci trebuie să ascultăm și să verificăm!”

„Cercetați!” a fost îndemnul Domnului Isus. Nu vă mai alimentați cu mâncare procesată, semipreparată, riscați să vă îmbolnăviți! Alimentați-vă sănătos! Nu vă luați după toți „specialiștii de carton” care vă duc în eroare. Dacă aveți probleme cu mașina, întrebați un mecanic; dacă apar probleme la calculator, întrebați un specialist în IT; dacă aveți dureri în corp, întrebați-vă medicul… și lista poate continua. Nu amestecați lucrurile! Nu vă luați după toți care își bagă nasul peste tot și știu de toate! Aceasta e paguba cea mai mare și aici apare pierderea, că devenim o turmă manipulată de niște actori de duzină! Verificați orice informație! Nu luați de bun până când nu vine cineva, un specialist în domeniu, să confirme. Dacă nu sunteți convins că primul ar fi bun, întrebați mai mulți și apoi trageți concluziile! Propun ca acolo unde nu știm, să nu ne băgam, să ne vedem lungul nasului! Când facem un comentariu pe rețelele de socializare, suntem grozavi, fiindcă ne ascundem în spatele conturilor, false uneori, și comentăm, defăimăm, spunem ce vrem și ce nu știm din spatele tastaturii! Nu uita, Domnul Isus nu are cont de Facebook, dar sunt sigur că ne știe parola și ne citește comentariile! Asta dacă ești convins că El este viu! Oare este încântat de comentariile noastre sau se rușinează din nou… și din nou de noi?

Informează-te bine, corect și nu trage concluziile înainte de vreme! Dacă te pricepi într-un anumit domeniu, dă-ți cu părerea, iar dacă nu, o tăcută este mai bună decât zece spuse…!

Cigher Sorin,
Pastorul Bisericii Baptiste „Sion” din Sibiu

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Dumnezeu

Nu știu multe despre sens, dar am aflat câteva lucruri fără de care viaţa n-ar avea sens

Vorbeam foarte puţin în primii mei ani şi mama spune că o speria tăcerea mea. Nu ştia niciodată ce îmi trece prin minte, se temea că ascund ceva. Poate din cauza temerilor ei, am început să mă simt „vinovată pentru tăceri”. Am găsit expresia în una dintre cărţile lui Amos Oz şi s-a potrivit trecerii mele de la tăcere la vorbire. Când presiunea inadaptării a fost prea mare, am început […]

todayJanuary 8, 2021 4


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/