Important

Sorin Cigher: Duhul rătăcirilor – ȘtiriCreștine.ro

todayFebruary 4, 2021

Background
share close

3 ianuarie 2021

Avalanșa s-a desprins și pare de neoprit. Înghite suflete neechipate corespunzător. Unii sunt atrași de senzațiile tari, riscă până la limita prăbușirii, din păcate, cad în capcană și se trezesc târziu sau nu se mai trezesc niciodată! Apar specialiști în orice, dau sfaturi ca și cum ar fi cei mai mari profesioniști, în orice domeniu!

Nu m-a luat prin surprindere avalanșa, dar sunt uimit de cât de mulți sunt conduși de valul acestor speculații primitive. Acest lucru îmi spune că îi interesează mult subiectul și că sunt deschiși senzaționalismelor vremii. Au apărut pe scenă tot felul de prezicători ai viitorului, se pot numi colegi cu astrologii, cititorii în cărți, în cafea etc.

Duhul de rătăcire a fost întotdeauna, dar parcă acuma s-a amplificat și tot mai mulți își alocă acest drept de specialișit care au fir direct cu Domnul…, care spun cu exactitate ce va fi, să nu te apuci să le contrazici predicțiile, că ești anatemizat sau hulești pe Duhul Sfânt. Au dat-o în bară foarte mulți, precum a comentat un slujtor al altarului cu capul pe umeri, rațional și echidistant! Felicitări tuturor slujitorilor cu minte (și cu duhul echilibrat), care nu înghit minciunile impostorilor contemporani!

În vechime, dacă unul mințea, era ucis cu pietre! În epoca aceasta, a rătăcirii, nu îi mai ucide nimeni; din păcate, aceștia ucid mulți, multe suflete! Există șarlatani experți în manipulare, există o evanghelie contrafăcută, există spectacole, circ, dar nu există reverență față de Cuvânt, nu există sfințenie, nu există interes pentru Adevăr. Duhul de rătăcire se poate observa ușor la cei care vor popularitate. Pentru aceștia, Biblia este eliminată, folosită doar ca pretext, cuvântul lor este mai important și crezut de mulțime! Cei mai mulți emit aberații, iar ascultătorii se dau de gol pentru că îi caută mai degrabă pe ei, cei care se pretind vase ale Domnului sau robi ai Celui de Sus…, dar ei dovedesc că sunt robiți de mândrie, de duhuri străine, de impostură și de imaturitate spirituală.

Adevărul este adevăr, fără niciun sâmbure de eroare! Un vas ori e spart, ori este integru! Un slujitor al Domnului ori este cu Adevărul, sută la sută, ori deloc! Adevărul nu dă rateuri! A încerca să se scuze este o metodă ieftină și josnică! Nu îți permite Dumnezeu să te dai drept vas al Lui dacă nu te-a chemat El…

Dacă Isaia ar fi transmis un mesaj și ar fi avut un pic de neadevăr, ce s-ar fi întâmplat cu el? Dacă toți profeții Domnului ar fi avut un eșec în transmiterea adevărului, mai aveam noi astăzi Adevărul absolut al Scripturii? Scuzele copilărești ale impostorilor nu țin! Nu există mai mare dezonoare la adresa lui Dumnezeu ca aceasta, în care cineva se consideră mesagerul lui Dumnezeu, dar spune minciuni îmbrăcate în adevăr!

Cred că Dumnezeu vorbește! Cred că Dumnezeu nu ne-a abandonat! Ne-a lăsat un îndreptar după care să ne orientăm viața! El ne-a atenționat referitor la apariția acestor înșelători! Nu trebuie priviți cu milă, scuzând eșecurile lor! Cred că adevărul trebuie urmărit, trebuie predicat și trăit! Cei înșelați de cititorii în stele, de visătorii aberanți, de astrologii evanghelici contemporani ar trebui să pună accentul pe Cuvântul sfânt al Domnului și să nu se lase prădați de niște nume cunoscute în anumite cercuri, care calcă în picioare Adevărul. Aceștia sunt o rușine pentru Domnul! Aceștia fac de rușine Calea Domnului!

Personal, mă dezic de acești mincinoși care duc în rătăcire multe suflete sincere! Aceștia ar trebui să se mute în munți, în pădure să se izoleze și să nu mai audă nimeni de ei…, acolo să se pocăiască în sac și cenunșă, să ceară îndurarea Domnului peste ei, poate vor primi îndurare de sus… să nu mai iasă în public niciodată! Cei care îi acceptă sunt complici cu ei. Iar aceia care îi cred sunt victime colaterale și sunt de plâns!

Cercetați lucrurile, cercetați-i pe toți prin prisma Cuvântului! Nu mai înghițiți tot ce se transmite pe piață, se vinde otrava pe post de lapte și miere… Nu fugiți după oameni cu nume, nu căutați vedete și nu deveniți fanii acestora, le place să se creadă grozavi, dar sunt departe de adevăr! Îmi este milă de cei prinși în capcana duhului de rătăcire! Suntem invadați peste tot de personaje ciudate și pline de venin amar!

Adevărul este unul singur, Acela trebuie îmbrățișat, restul este praf în ochi și o cursă sigură pentru rătăcirea sufletelor nevinovate! Dumnezeu să ne păzească de impostori, de șarlatani și de tupeismul persoanelor care se ascund sub nume de slujitori…! Duhul este Unul singur, calea Lui nu este rătăcitoare, este calea eliberării, a transformării, a siguranței, a mântuirii prin Domnul Isus Hristos! Niciodată nu vom găsi la El rateuri, mai bine pe mânile Lui decât pe mânile celor autointitulați…

„Păziți-vă de tot ce vi se pare rău.”

Autor: Sorin Cigher

 

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Devoțional

Ioan Ciobotă: Frica vine din ceea ce iubești

2 februarie 2021 „Umblarea după lucrurile firii pământeşti este moarte,pe când umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace.”(Romani 8:6) Video AICI. 1. Eroul – este gata sa își dea viața pentru alții.Iubește alte persoane, îi iubește pe alții.Aceasta este frica de suferința sau moartea cuiva drag. Când dragostea este orientată spre alții, îi este frică să nu piardă ființa iubită – soț, soție, copii, părinți, frați, surori, bunici sau […]

todayFebruary 3, 2021


Similar posts

Devoțional

Ioan Ciobotă: Trăim vremuri tulburi

23 februarie 2021 „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”(Ioan 14:27) Video AICI. Trăim vremuri tulburi. Cu adevărat vremurile sunt tulburi. Domnul Isus Cristos, cu aproximativ 2000 de ani în urmă spunea: […]

todayFebruary 26, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%