Ultimele știri

Sorin Cigher: Goana după iluzii

todayMarch 2, 2021 4

Background
share close

Într-o zi, cel mai iscusit comerciant în a vinde ceea ce nu îi aparține, în a falsifica pentru a fi credibil și a încerca să ofere imposibilul, știind că nu poate, a venit la om să-l corupă, și a reușit. Femeia a fost prima atrasă în cursă, dar i-a venit rândul și bărbatului, amândoi au fost la același nivel de pervertire, nici o diferenţă între ei. Au căzut în cursa celui bun de gură! De atunci și până astăzi, omul gonește după iluzii, pentru că i se prezintă totul la superlativ, cedează repede ofertei!

Același vânzător, căruia i se mai spune și „tatăl minciunii”, vine să ofere ce nu poate da și, evident, nu se ține de cuvânt. Minte și înșală pe cine poate. Cei mai mulți suntem creduli și ne lăsăm atrași de reclamele îmbrăcate frumos, dar uităm de otrava ambalată în ornamente atractive, plăcute la privit și gustoase – la prima înghițitură. Strategia lui este aceeași. Ne promite, ne invită, ne sugerează, ne pune curse, ne duce în locuri atractive și – odată ajunși, gustând din momeala lui, ne dăm seama că ne-a vândut povești.

Din păcate, tot mai mulți suntem atrași de iluzii ieftine pentru care plătim foarte scump. Plătim cu pacea, cu liniștea, cu mustrările de conștiință, cu agitații, cu frustrări etc. Trăim o viață paralelă. Avem impresia că in interiorul nostru nu poate pătrunde nimeni. Fiindcă nimeni nu are acces în cămăruța ascunsă; ne facem de cap pentru că ne place. Ne place păcatul vândut de dușmanul care ne promite doar dulceață, iar pe urmă, experimentăm singuri amarul dezgustător!

Tineri şi nu numai, prinși de iluzia imaginilor pervertite, vândută de același vânzător de minciuni. Duşmanul vinde iluzii!  Sunt familii cuprinse de minciuna prietenului fals, unele proaspăt căsătorite, dar prinse în menghina minciunii. Cei doi au intrat în căsnicie fără să își mărturisească unul altuia poverile. Unii cară poveri ascunse mulţi ani. Intră cu păcate nemărturisite și cu lucruri acoperite cu praful uitării, fiind atrași de iluzia că totul se va rezolva de la sine.

Însă, schimbarea are la bază principiul recunoașterii și al mărturisirii. Poţi fi eliberat din agonia unui trecut apăsător, fiind sincer şi deschis cu cel mai apropiat ţie. Vrei să nu îți fie căsnicia o iluzie? Trăiește în adevăr față de partenerul pe care ți l-a dat Dumnezeu!

Iluzia îmbogățirii, a însănătoșirii rapide: toate sunt iluzii pe care ni le vinde tot vânzătorul ambulant şi neobosit, iar noi, cei creduli, le acceptăm și constatăm târziu că am fost înșelați. Lista cu iluzii vândute de cel care știe cel mai bine să mintă poate fi lungă.  Știe să vândă ce nu i-a aparținut niciodată! Niciodată să nu-l crezi! Nu te lua după el! Nu negocia, nu sta de vorbă cu cel care a ispitit prima familie în Eden. Va încerca să te momească și pe tine! Dacă te-a momit și te-a tras în cursă, nu-i târziu să-l demaști și să ceri ajutorul de la Creatorul tău!

Vestea bună este că Cineva ne-a spus Adevărul întotdeauna! Hristos a venit să distrugă planurile și lucrările diavolului! El a făcut acest lucru la cruce! Acolo a zdrobit orice plan! Așadar, noi putem scăpa de toate iluziile mincionase și pline de otravă doar atunci când venim cu pocăință la cruce! Acolo ne mărturisim starea de păcat! Acolo primim eliberare! La cruce primim iertare! Singurul loc sigur din această lume este Golgota! Nu este o iluzie, este un adevăr! Hristos nu a venit să vândă ce nu-i aparține, ci El a venit să ne dea totul! Al Lui este totul!

Demascarea planului plin de ipocrizie al iluzionistului ne face să ne dăm seama cât de mult am fost duși în eroare și cât de mult am pierdut din liniștea și pacea din sufletele noastre. Putem fi recuperați și reabilitați! Putem primi bucuria și refacerea relației rupte, doar când apelăm la Cel care se pricepe cel mai bine să refacă un vas fărâmițat! Dușmanul zdrobește, aceasta nu este o iluzie, ci o realitate, dar Hristos reface bucată cu bucată și devii un om nou, reabilitat de El! Nu există o veste mai bună pentru un om ca aceasta!

Nu te lăsa corupt de cel care promite mult și nu face nimic. Acesta îți aduce vinovăție, acuzații, poveri și remușcări! Hristos aduce eliberare, pace, liniște, siguranță și bucurie! Depinde de tine dacă gonești după iluziile dușmanului sau accepți adevărul lui Hristos! Cupără adevărul pe gratis şi vei descoperi adevărata despovărare!

Autor: Sorin Cigher

2 martie 2021, Sibiu

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Teologie

Creștini supraaglomeraţi. De la cauze la soluţiile unei probleme cronicizate

Sleit de puteri, într-o luptă acerbă cu cronometrul, copleșit în mare parte din timp – o descriere în care se regăsesc tot mai mulţi creștini. Atunci când criza de timp a devenit noua normalitate, poate că avem nevoie de ceva mai mult decât de cunoașterea tehnicilor de management al timpului. Mașina care trebuie să ajungă de urgenţă la mecanic. Micul dejun pregătit în fugă și nicio idee despre cine și […]

todayMarch 2, 2021 3

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/