Externe

Statul Mississippi (SUA) interzice sportivilor transgender să concureze în sportul feminin

todayFebruary 17, 2021 1

Background
share close

Joi, 11 Februarie, Senatul din Mississippi a adoptat un proiect de lege care interzice sportivilor transgender (bărbaților biologici) să concureze în sporturi pentru fete sau femei.

Potrivit Associated Press, Proiectul de Lege al Senatului 2536, care a fost sponsorizat de senatorul republican Angela Hill din Picayune, a fost adoptat cu un vot de 34 – 9, cinci senatori s-au abținut iar patru au votat „prezenți”, ceea ce înseamnă că nu au fost nici pro, nici împotriva măsurii.

Hill a explicat că a avut întruniri cu mai mulți antrenori din întreaga țară, iar aceștia și-au arătat îngrijorarea cu privire la posibilitatea sportivilor transgender de a participa la competiții sportive feminine, mai ales după ce președintele Joe Biden a adoptat un ordin executiv care le permite acest lucru.

Senatorii nu au dezvăluit dacă sportivii transgender concurau sau nu în prezent în statul Mississippi, iar Angela Hill a ales să nu dezvăluie informații suplimentare legate de acest subiect.

Guvernatorul republican din Mississippi, Tate Reeves, tată a trei fiice, și-a exprimat dezamăgirea față de ordinul executiv al lui Biden în favoarea sportivilor transgender.

„Sunt atât de dezamăgit de acțiunile președintelui Biden prin forțarea fetelor tinere și femeilor să concureze cu bărbați biologici în concursurile de atletism”, a postat acesta pe Twitter pe 4 februarie.

Mississippi nu este singurul stat care propune interdicții sportivilor transgender de a concura cu femei.

New York Post relatează că Dakota de Nord, Utah și Tennessee au adoptat, de asemenea, măsuri similare. Susținătorii acestor state sunt de părere că bărbații transgender sunt, în mod natural, mai puternici și mai rapizi decât femeile biologice.

Într-o declarație făcută miercuri, Campania pentru Drepturile Omului, un grup de avocatură pro LGBTQ, a denunțat proiectele de lege anti-transgender ca fiind o încercare de a „semăna frică și ură”.

„Aceste legi nu abordează nicio problemă reală și nu sunt solicitate de către alegători”, se arată în declarație. „Mai degrabă, acest efort este condus de organizațiile naționale de extremă dreaptă care încearcă să semene frică și ură”, au declarat reprezentanții grupului.

SURSA | ChristianHeadlines


Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Devoțional

Ioan Ciobotă: Orice ochi Îl va vedea

16 februarie 2021 „Iată că El vine pe nori.Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns.Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui!Da, Amin.”(Apocalipsa 1:7) Video AICI. În ziua aceea, Domnul va deschide inclusiv ochii orbilor, a celor care nu au văzut niciodată lumina zilei. Orice ochi Îl va vedea, cu siguranță! Dar unii se vor îngrozi de moarte, alții vor fi plini de bucurie cand Îl vor vedea pe Domnul. Ce ai văzut și […]

todayFebruary 17, 2021 3

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/