Anunțuri

Statul Texas dă în judecată alte 4 state americane pentru nereguli în procesul electoral – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 10, 2020 3

Background
share close

Un nou litigiu a fost deschis la Curtea Supremă a S.U.A. prin care se contestă rezultatele alegerilor din 4 state.

Statul Texas a dat în judecată statele Georgia, Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin, urmărind să anuleze rezultatele alegerilor pentru funcţia de preşedinte şi susţinând că acestea au încălcat legea şi voinţa propriilor cetăţeni.

Procurorul general al statului Texas Ken Paxton explică: „Cele patru state s-au folosit de pandemia de Covid-19 pentru a justifica încălcarea legilor federale şi locale şi pentru a pune în aplicare schimbări de ultimă oră, alterând în acest fel rezultatele alegerlor generale din 2020. Autorităţile locale din aceste state cheie au pus în circulaţie un număr excesiv de buletine de vot ignorând prevederile legale privind modul în care acestea trebuiau recepţionate, evaluate şi numărate.

„Încrederea în integritatea procesului electoral trebuie să fie deasupra oricărei suspiciuni şi acest lucru ține cetăţenii şi statele ce formează Uniunea noastră împreună,” mai spune Paxton. „Georgia, Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin au distrus această încredere şi au compromis siguranţa şi integritatea alegerilor din 2020. Aceste state şi-au încălcat propriile legi aflate în vigoare şi prin aceasta au încălcat Constituţia.”

Alte câteva state, printre care Alabama şi Louisiana, s-au arătat interesate să se alăture Texasului în acest demers.

Paxton a deschis litigiul în ziua denumită „safe harbor date”, la şase zile înainte de data reunirii Colegiului Electoral, atunci când electorii vor vota pentru a alege preşedintele şi vice-preşedintele.

Colegiul Electoral este programat să se reunească pe 14 decembrie. La sfârşitul zilei (marți, n.tr.) fiecare stat este aşteptat să anunţe rezultatul oficial al alegerilor, însă Jason Miller un consilier superior al echipei de campanie a lui Trump spune că rezultatul nu se decide nici astăzi, nici pe 14 decembrie, ci pe 6 ianuarie.

„Atunci este de fapt ziua în care Congresul verifică rezultatul şi numără voturile,” spune Miller.

Trump nu a abandonat lupta şi a declarat marţi după-amiază că speră ca următoarea echipă de la Casa Alba să fie o continuare a propriei sale echipe.

„Te uiţi la cifre, te uiţi la tot ce s-a înregistrat, te uiţi la nivelul de corupţie la care s-a ajuns şi nu poţi câştiga alegeri în felul acesta, aşa că speranţa este că următoarea administraţie va fi administraţia Trump,” a declarat preşedintele.

Sursa: CBN News

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Căsătorie

Bucurii dublate, necazuri înjumătăţite

„…și au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi.” Cu această propoziţie se încheie multe dintre poveștile pe care le-am parcurs adesea în câteva zeci de minute, deși, în realitate, între începutul și sfârșitul unei povești de iubire sunt ani de experienţe și evenimente care pot fi uneori surprinzător mai abrazive decât par. În faţa oricărei situaţii din această viaţă, fiecare dintre noi ajunge cu un bagaj conturat de mediul în […]

todayDecember 10, 2020 5

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%