Doctrine

Studii etnice care vizează „decolonizarea” societății americane și cântece dedicate zeilor azteci în școlile din orașul Golden, SUA

todayMarch 13, 2021 5

Background
share close

Departamentul de Educație din California urmează să voteze un nou curriculum de studii etnice care vizează „decolonizarea” societății americane și includerea lecțiilor care îi învață pe elevi să cânte zeilor azteci.

Dacă va fi aprobat, ceea ce se numește „Curriculum-ul modelului de studii etnice” va fi implementat la nivel de stat în școlile publice primare și secundare din orașul Golden, municipiul de origine care este reședința județului Jefferson County, Colorado, în care deservesc aproximativ 6 milioane de elevi din 10.000 de școli, potrivit jurnalistului de investigație Christopher Rufo care a scris despre această problemă în City-Journal.

Copreședintele curriculumului, R. Tolteka Cuauhtin, a dezvoltat o mare parte din materialul citat de-a lungul lecțiilor propuse, în care creștinii, în special cei de origine europeană, sunt priviți ca sursă a răului care trebuie reabilitată.

„Creștinii albi se fac vinovați de „teocid” (genocid teologic) împotriva triburilor indigene, de uciderea zeităților lor și de înlocuirea lor cu credința creștină”, susține Cuauhtin într-o diagramă.

Scopul final, potrivit lui Cuauhtin, este de a concepe un „contragenocid” împotriva albilor.

Lecțiile includ, de asemenea, „studierea cântecelor etice ale comunităților indigene” și se recomandă ca profesorii să îi învețe pe elevi aceste cântece și afirmații, inclusiv „In Lak Ech Affirmation”, care este un apel direct către zeii azteci.

În această afirmație, elevii sunt învățați să cânte unui zeu aztec numit Tezkatlipoka, cerându-i puterea de a fi „războinici” pentru „dreptate socială”.

Aztecii se închinau în mod tradițional acestui zeu prin practici precum sacrificiul uman și canibalismul. Elevii sunt, de asemenea, învățați să cânte către alte zeități aztece în căutarea „epistemologiilor vindecătoare” și a unui „spirit revoluționar”, inclusiv Huitzilopochtli, zeul patron al capitalei imperiului aztec, un zeu al războiului și al sacrificiilor umane.

„Cântecele au o implicare clară: deplasarea lui Dumnezeu, despre care se spune că este o extensie a opresiunii supremației albilor, și restaurarea zeilor indigeni la locul lor de drept în cosmologia justiției sociale. Aceasta este, într-un sens filosofic, o răzbunare a zeilor azteci”, a explicat Rufo.

Dr. Richard Land, editorul executiv al The Christian Post, a scris în editorialul său săptămânal: „Acest lucru este atât de rău și distructiv încât este greu de știut de unde să începem criticile acestui vandalism cultural periculos, diviziv și retrograd. Ideea că un sistem școlar public, susținut din impozite, ar fi sau ar putea fi folosit pentru a dezlănțui această otravă vicioasă culturală și spirituală în conștiința copiilor noștri, este extrem de ofensatoare, chiar ilegală.”

Cronicarul Bret Stephens a spus marți, într-un articol din New York Times că statul a înaintat gândirea ideologică a grupului și a menționat că studiile etnice nu sunt atât o disciplină academică, cât un braț de recrutare pentru ideologii radicali.

Totuși, din cauza modului în care este etichetată și încadrată, natura sa sinistră rămâne ascunsă.

SURSA | TheChristianPost

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Anunțuri

Evanghelistul Luis Palau și-a sfârșit alergarea

Luis Palau (1934-2021) Evanghelistul argentinian Luis Palau a murit joi, 11 martie 2021, la vârsta de 86 de ani. „După o luptă de trei ani cu cancerul pulmonar, evanghelistul Luis Palau a murit în această dimineață la domiciliul său din Portland, Oregon”, a declarat Asociația Luis Palau într-un comunicat. Marele evanghelist latin al secolului XX Timp de peste 65 de ani Palau s-a dedicat evanghelizării globale. „Dragostea lui Palau pentru oamenii din lume și pasiunea pentru propovăduirea mesajului Evangheliei l-au […]

todayMarch 12, 2021 4


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%