Vegetarianism

Studiul AHS-1 | Între 6 și 10 ani de viaţă în plus contează

todayFebruary 12, 2023 4

Background
share close

Adventiștii din studiul AHS-1, care se puteau aștepta la o extindere medie a vieţii lor cu 9,5 ani, la bărbaţi, și cu 6,1 ani, la femei, au avut în comun, spun cercetătorii de la Loma Linda, cinci factori (dacă lipseau unul sau mai mulţi dintre acești factori longevitatea scădea proporţional):

1. Nu fumau;

2. Aveau o greutate corporală mai mică decât persoana tipică californiană;

3. Făceau exerciţii fizice mai des decât persoana tipică californiană;

4. Erau vegetarieni;

5. Mâncau nuci (oleaginoase în general) mai des decât persoana tipică californiană.

Stilul de viaţă adventist echilibrează speranţa de viaţă pentru bărbaţi și femei. Obiceiurile sănătoase enumerate anterior adaugă mai mulţi ani la viaţa bărbaţilor, care în medie, în populaţia generală trăiesc mai puţin decât femeile.

Bărbaţii adventiști vegetarieni trăiesc în medie până la 83,4 ani (73,9 ani + 9,5 ani = 83,4 ani). Femeile adventiste vegetariene trăiesc în medie până la 85,6 ani (79,5 ani + 6,1 ani = 85,6 ani). Femeile adventiste pot anticipa așadar mai puţini ani de văduvie, dacă soţul lor este adventist.

Studiul Adventist Health Study 1 (AHS-1) a fost realizat pe o cohortă de 34.192 de bărbaţi și femei adventiști albi, nehispanici din California. Conform studiului, bărbaţii adventiști din California aveau la vârsta de 30 de ani o speranţă medie de viaţă mai mare cu 7,3 ani decât speranţa medie de viaţă pe care bărbaţii californieni o aveau la vârsta de 30 de ani (81,2 ani faţă de 73,9 ani). În cazul femeilor adventiste albe, nehispanice din California, speranţa medie de viaţă la vârsta de 30 de ani, era cu 4,4 ani mai mare decât speranţa medie de viaţă a celorlalte femei din California, la vârsta de 30 de ani (83,9 ani faţă de 79,5 ani).

Sursa
semneletimpului.ro

Written by: Norel Iacob

Rate it

Previous post

Religie

„Redescoperind gloria Sabatului” | Recenzie de carte

Tema centrală a cărţii lui Jo Ann Davidson este sugerată de însuși titlul cărţii: Redescoperind gloria Sabatului (Rediscovering the Glory of the Sabbath, orig.). În timp ce se ocupă de mai multe probleme legate de Sabat, inclusiv de experienţa mântuirii, Davidson prezintă un studiu impresionant al Bibliei și al istoriei bisericii, care indică faptul că de-a lungul istoriei Sabatul biblic a fost întotdeauna predicat, păstrat, distorsionat și restaurat. El nu […]

todayFebruary 11, 2023 23

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/