Interne

Tabăra de misiune Wycliffe România 2021 – ȘtiriCreștine.ro

todayJuly 29, 2021 2

Background
share close

Tabăra de misiune Wycliffe România
Săptămâna viitoare, în localitatea Boga, jud. Bihor, va avea loc tabăra Wycliffe România pentru mobilizare la misiune. Rugați-vă pentru pregătirile în desfășurare și ca Domnul să cheme tineri la misiune dintre cei care s-au înscris să participe. Rugați-vă pentru protecția Domnului în călătoriile spre tabără și la întoarcere.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Kanuri, Niger
După calendarul lunar, în luna iulie ne rugăm pentru poporul Kanuri din Niger, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca acest popor să aibă o foame spirituală și dorința din ce în ce mai mare de a-L cunoaște pe Isus. Rugați-vă ca Domnul să pregătească și să trimită misionari care să facă ucenici ai lui Hristos printre ei. Rugați-vă ca resurse creștine în limba acestui popor să fie dezvoltate, în mod special să aibă acces la Scriptură.

Aprinderea și menținerea focului aprins: Papua Noua Guinee
Pe măsură ce creșterea COVID a continuat în Papua Noua Guinee (PNG), atelierul de povestire orală a Bibliei (OBS) planificat pentru luna iunie a trebuit să fie amânat din nou. După multe rugăciuni și consultări, pastorul Steven Angkaki, coordonator pentru proiectul OBS alături de Biserica Evanghelică din PNG a făcut planuri alternative pentru a vizita echipele lingvistice și a desfășura mini ateliere de revizuire. El a spus: „Trebuie să reaprindem flacăra OBS și să o ținem aprinsă!” În perioada 31 mai – 4 iunie, s-a întâlnit cu cinci persoane din poporul Aekyom. Au revizuit lecțiile din trecut și s-au încurajat reciproc în timp ce au dat rapoarte despre progres, au împărtășit mărturii și s-au rugat unul pentru celălalt. Rugați-vă pentru pastorul Steven în timp ce vizitează celelalte cinci echipe lingvistice în lunile iulie și august. Rugați-vă pentru toți partenerii implicați în acest proiect de trei ani în timp ce se regrupează, planifică și pregătesc. Rugați-vă ca situația COVID din țară să se îmbunătățească pentru a permite desfășurarea atelierului complet în noiembrie.
 
Parteneriate strânse: Bangladesh
Conexiuni Bangladesh este o organizație a Alianței Globale Wycliffe care mobilizează biserici la misiune și participă la mișcarea de traducere a Bibliei prin angajarea bisericilor și rugăciune. Personalul continuă să lucreze alături de biserici și organizații partenere pe fondul pandemiei. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru o sesiune online de instruire de lideri desfășurată cu un grup de tineri din mai multe culturi. Rugați-vă ca acest grup să aibă inimile și mâinile pregătite pentru a sprijini bisericile din Bangladesh în timp ce se echipează pe ei înșiși și pe ceilalți. Organizația deține un program de instruire în afaceri pentru antreprenori, care a început pe 18 iunie. Rugați-L pe Dumnezeu să ridice persoana potrivită pentru a se alătura în organizației pentru a sluji oamenilor, a împărtăși Evanghelia și a promova misiunea. Rugați-vă pentru parteneriate strânse și modalități prin care mulți să fie binecuvântați.

Traducerea Bibliei în limbajul semnelor: Asia de Sud-Est, Canada
Mulțumiți-I Domnului pentru Cuvântul Său în limbajul semnelor care a fost transformator pentru comunitatea de surzi Râul Păcii din Asia de Sud-Est. Un membru al comunității care a urmărit traducerea în limbajul semnelor a cărții lui Rut într-un videoclip a spus: „Viața mea s-a schimbat de când am crezut în Isus și am început să am părtășie cu alți creștini.” Echipa de traducere a terminat cărțile Rut, Iona, Marcu și mai multe capitole din Faptele Apostolilor și Psalmi, pe lângă diverse studii biblice. Există dorință pentru mai mult, dar echipa se confruntă cu provocări semnificative. Rugați-vă pentru:

Conexiuni bune la internet, succes în rețelele sociale, înțelepciune cu site-ul și dezvoltarea aplicațiilor.
Pace în națiune și pentru echipa de traducători.
Surse suplimentare de finanțare pentru acest proiect. (Fondurile strânse de Wycliffe Canada oferă o parte din finanțarea necesară.)
Finalizare și un nou început: Italia
Marco Librè are două slujbe. El conduce AITB (Wycliffe Italia) și are rolul de consultant principal în traducerea Bibliei. El scrie: „Proiectul de traducere în care sunt implicat este aproape de finalizare. Eu și soția mea Îi cerem Domnului să ne dea înțelepciune cu privire la viitor.” Marco a început să se gândească la nevoia de traducere a Bibliei în limbajul semnelor italian (LIS – Lingua Italiana a Segni). 19 mai a fost o zi importantă pentru comunitatea surzilor italieni, întrucât guvernul italian a recunoscut oficial limbajul semnelor italian! Rugați-vă pentru Marco în timp ce se conectează cu oamenii din acest domeniu. Are deja contacte cu traducători creștini în limbajul semnelor și cu un public mai larg de surzi interesați să lucreze cu acest proiect. Acesta va fi primul proiect de traducere AITB realizat în Italia. Rugați-vă ca acest lucru să ducă la o cooperare mai strânsă cu bisericile din Italia. Rugați-vă, de asemenea, ca liderii bisericii să înțeleagă rolul vital pe care îl joacă Biblia în limbajul semnelor matern din comunitatea surzilor.

Creșterea speranței: India, Global
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru credincioșii care sunt chemați la unitate. Cu sprijinul copleșitor și rugăciunea pentru India, o organizație a Alianței din țară a început să se adreseze comunităților lingvistice pentru a oferi lucrurile esențiale pentru COVID pentru siguranță și protecție. Creșterea recentă a cazurilor COVID din India i-a încurajat pe credincioșii din întreaga lume să ofere sprijin prin rugăciune și finanțe. Un lider al organizației Alianței din India împărtășește această încurajare: „Când lucrurile trec dincolo de controlul nostru și dincolo de înțelegerea noastră, amintiți-vă că Dumnezeu permite acest lucru și El controlează totul”.

Sursa: Wycliffe România

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Apologetică

De ce eutanasia nu e morală? – ȘtiriCreștine.ro

Dr. Peter Singer, profesor la Princeton University, este un susținător cunoscut al eutanasiei și chiar al avortului postnatal. Părinții care nu pot să își îngrijească copilul nou-născut – fie că e bolnav sau perfect sănătos – ar trebui să aibă dreptul să îl ucidă, susține Peter Singer. Teoriile sale tributare „utilitarianismului” au mulți adepți în toate colțurile lumii. Esența filosofiei lui Singer este următoarea: singura datorie morală este să scădem suferința și să mărim plăcerea pentru cât mai mulți oameni, […]

todayJuly 28, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/