Devoțional

Timotei Stoica: Prietenia Domnului – ȘtiriCreștine.ro

todayJanuary 23, 2022 1

Background
share close

„Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, și legământul făcut cu El le dă învățătură” (Psalmul 25:14).

În viața pe care o trăim pe acest pământ nu există să nu avem momente când anumiți oameni ni se împotrivesc într-un fel sau altul. Psalmistul, încă de la începutul psalmului (versetul 2) menționează faptul că are niște dușmani.

Ce faci când ai dușmani? Ce faci când anumiți oameni se poartă cu dușmănie față de tine? Ce frumos și minunat este exemplul psalmistului! Ce-a făcut el? A venit înaintea Domnului și a mărturisit încrederea pe care o avea în El.

Unul dintre limbajele harului este limbajul prieteniei lui Dumnezeu. Gândește-te doar la măreția acestui limbaj: omul, care și-a întors fața de la Dumnezeu și care, prin aceasta, a atras toată mânia lui Dumnezeu, prin Domnul Isus are parte de prietenia lui Dumnezeu.

Da, psalmistul mărturisea că are vrăjmași. Însă în contrast cu aceștia e prietenia Domnului. Ce înseamnă să ai parte de prietenia Domnului? Înseamnă să ai parte de atenția Lui. Ochii lui privesc la tine și El este alături de tine. Mai mult, înseamnă să ai parte de bunăvoința Lui, de îndurarea Lui, de mila Lui.

Una dintre sintagmele care era în vogă în timpul adolescenței mele era: „Isus, prietenul meu”. Deși această sintagmă nu este greșită în ea însăși, ea îi poate conduce totuși pe unii într-o extremă destul de periculoasă, în care aceștia ajung să-L considere pe Isus amicul lor, prietenul lor „de gașcă” care doar le poartă de grijă, care îi îngăduie, care trece cu vederea ceea ce ei fac, care îi înțelege (dar înțelegerea aceasta o văd ca pe o tolerare a comportamentului lor păcătos).

Nu, Isus nu este un astfel de amic. Cel puțin nu așa ni-l prezintă Scriptura. Isus este prietenul păcătoșilor în sensul că El pentru ei a venit, dar nu a venit ca să le dea apă la moară, ci ca să-i răscumpere, să-i transforme, să-i mântuiască.

Da, una dintre cele mai mărețe afirmații ale Scripturii este despre prietenia lui Dumnezeu față de om, însă mare grijă cum o înțelegem! Cum trebuie s-o înțelege? Cred că un mod care ne-ar ajuta foarte mult s-o înțelegem este să vedem ce anume elimină ea. Prietenia lui Dumnezeu elimină sau înlătură împotrivirea, dușmănia și vrăjmășia Lui. Da, Scriptura ne spune că Dumnezeu stă împotriva unei categorii de oameni (împotriva celor mândri), dar de asemenea, ea ne spune și că El este alături de o altă categorie de oameni (de cei smeriți, cărora le dă har).
Cunoașterea faptului că Dumnezeu nu mai este împotriva mea (din cauza răzvrătirii mele față de El), ci că este de partea mea, ar trebui să nască în inima mea o teamă sfântă față de El. De fapt, exact acest lucru îl menționează David în versetul de mai sus.

Prietenia lui Dumnezeu nu este pentru toți oamenii, ci doar pentru cei ce se tem de El. Iar cei ce se tem de El sunt cei care au fost răscumpărați prin lucrarea Domnului Isus.
Sintagma: „Isus, prietenul meu” înțeleasă în mod corect naște în inima omului reverență față de El.

Ai parte de prietenia Domnului?

Timotei Stoica

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Apologetică

PROVOCAREA 2022: Chiar este Biblia Cuvântul lui Dumnezeu? (AUDIO | VIDEO)

În această ediție Taine din Scripturi, vom desluși împreună o dilemă ce frământă pe mulți: ce motive am să cred că Scriptura este Cartea Sfântă? Care a fost procesul prin care a fost scrisă Biblia? Autorii au scris Biblia după dictarea lui Dumnezeu sau au avut și ei contribuția lor? Biblia pe care astăzi o ținem în mână este cu adevărat Cartea Domnului? Care este raportul corect dintre tradiția bisericească și Scriptură? Pot fi citite și interpretate Scripturile de orice […]

todayJanuary 22, 2022


Similar posts

Important

Mana de luni: Stabilirea unor granițe sănătoase la locul de muncă

Câmpul muncii poate fi plin de stres – termene de îndeplinit, cote de realizat, obiective de atins, marje de profit care trebuie menținute. Din cauza acestor cerințe, multe locuri de muncă devin medii nesănătoase, potențial dăunătoare bunăstării fizice, mentale și emoționale a membrilor personalului. Harvard Business Review, o publicație de […]

todayOctober 2, 2023

Important

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie – Maba, Indonezia

Înaintând prin dificultăți: Etiopia Să continuăm să ne rugăm atât pentru Luminița și echipa de traducere din Ale, cât și pentru comunitățile din Etiopia. Săptămâna viitoare, echipa va verifica împreună cu consultantul traducerea cărților Iacov și 1, 2 Petru. Rugați-vă pentru protecție pentru toți cei ce vor călători în capitală […]

todayJuly 14, 2023

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/