Educatie

Timotei Stoica: Sfânta bârfă… ce ne-am face fără ea?

todayMarch 30, 2021 2

Background
share close

Discuțiile noastre ar fi serbede, lipsite de acel element al curiozității și uimirii dacă n-ar exista bârfa. Vă dați seama ce monotone, plictisitoare și lipsite de viață ar fi discuțiile noastre fără bârfă?
Bârfa creează dependență. Ea este ca un drog. Pe măsură ce o folosești, vei ajunge să fii tot mai dependent de ea și îți va fi tot mai greu să renunți la ea.

Care sunt beneficiile bârfei?
• Te poate pune, prin contrast, într-o lumină pozitivă.
• Faci mișcare și te ajută să slăbești… în integritate.
• Poate lega o prietenie, atunci când și ție, și persoanei cu care vrei să legi o prietenie nu vă place de o altă persoană.
• Îți îmbogățește imaginația. Ai fi surprins să afli câte lucruri poate născoci mintea care-i pusă pe bârfit.
• Hrănește duhul fariseic din tine. Dacă-l înfometezi, va muri negreșit. Însă îl poți hrăni prin bârfă.
Și lista poate continua…

Dacă a fost vreodată ceva ce a afectat puternic o persoană, o familie sau chiar o biserică, aceasta este bârfa. Din păcate, sunt o mulțime de credincioși pentru care bârfa este ceva la ordinea zilei. Și mai găsesc și justificări ca să continue cu bârfa.

Mi-a fost dat să aud enumerate o mulțime de bârfe și-am rămas uimit de spiritul creativ al unora! E trist când bârfa își face loc în adunarea celor credincioși. Aceasta dezbină, distruge unitatea și lasă numai pagubă în urmă. Ce este și mai trist decât atât este atunci când tu ca slujitor, responsabil de starea spirituală a bisericii, știi că acest păcat este la loc de cinste în viața multor oi, oițe și mielușei pe care-i păstorești, știi cât de nocivă este ea, nu faci nimic în privința aceasta.

Domnul Isus spunea că aceia care mint au ca tată pe diavolul, care este tatăl minciunii. Bârfa, acel păcat atât de tolerat, te poate duce numaidecât în iad.

Împărăția lui Hristos este Împărăția adevărului. Când Se afla în fața lui Pilat, Domnul Isus i-a spus:

„Eu sunt Împărat. Eu pentru aceasta M-am născut și am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu” (Ioan 18:37).

De ce să-ți hrănești firea și prin bârfă? Înfometeaz-o. Cum? Căutând adevărul, hrănindu-te numai din adevăr, rostind numai adevărul.

Domnul să ne ajute pe toți să punem adevărul la locul lui de cinste în viața noastră!

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Psihologie

În locul celuilalt, cu siguranţă te-ai ajuta

Prietenul la nevoie se cunoaşte, dar maioul este mai aproape de corp decât cămaşa. Frază învechită sau încă de actualitate? Cui, când și cum suntem dispuși să acordăm ajutor? Uciderea lui Catherine S. Genovese, în apropierea locuinţei ei din New York, pe 13 martie 1964, a fost o știrea care a ţinut mult timp paginile principale ale ziarelor americane din pricina unui aspect larg criticat de opinia publică. Incidentul care […]

todayMarch 30, 2021


Similar posts

Anunțuri

Ben Oni Ardelean lansează Political Leadership Academy!

Deputatul PNL Timiș, Ben Oni Ardelean lansează vineri, 14 ianuarie 2022, Academia Policită de Leadership. Eveniment va fi lansat ONLINE pe paginile de Facebook Political Leadership Academy (PLA) și Ben Oni Ardelean, începând cu ora 19:00. Despre conceptul, viziunea și istoricul acestui proiect ne spune președintele PLA, deputatul PNL Timiș, […]

todayJanuary 13, 2022

Educatie

MANA de LUNI: Înțelegând că bucuria nu înseammnă neapărat fericire

de Jim Mathis Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii spune că fiecare persoană are dreptul la căutarea fericirii. Acest lucru nu garantează, însă, că trebuie să ne așteptăm ca mereu să fim fericiți sau că fericirea, în sine, reprezintă un drept sau ceva ce ar trebui să căutăm […]

todayJanuary 10, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%