Cultură

Tinere mirese – #Pray15Days – ȘtiriCreștine.ro

todayNovember 22, 2020 3

Background
share close

Familia lui Preeti i-a aranjat căsătoria în urmă cu trei ani, când ea era încă la facultate. Așa cum se întâmplă în rândul multor grupuri din India, ea a rămas în casa părintească după căsătorie, până la terminarea studiilor.

Sora lui Preeti este creștină și i-a împărtășit și ei multe lucruri despre dragostea și puterea lui Dumnezeu. Preeti a avut vise și viziuni despre Isus, a experimentat vindecări și răspunsuri la rugăciuni. Cu toate acestea, ea s-a împotrivit îndemnului de a-L urma pe Isus de teama socrilor și a ceea ce va întâmpina atunci când va merge să locuiască cu familia soțului ei.

Știe că, în calitate de nora, noua familie va aștepta ca ea să facă diferite ritualuri și să țină posturi pentru diferitele zeități ale familiei. În caz contrar, ea va fi acuzată de orice nenorocire care se va abate asupra familiei soțului ei, pentru că nu și-a îndeplinit îndatoririle.

Pentru multe tinere hinduse, prețul faptului că Îl urmează pe Hristos este foarte mare. Dacă-L aleg pe Isus înainte de aranjarea căsătoriei lor, familiei lor le-ar putea fi foarte greu să găsească un soț pentru ele sau ar putea fi forțate să intre într-o familie care le va obliga să îndeplinească îndatoriri religioase hinduse. În unele culturi hinduse, o tânără soție se mută cu socrii ei și poate fi tratată rău în noua ei casă. Acest lucru se întâmplă adesea chiar dacă ea respectă toate ritualurile și închinările tradiționale.

Cu toate acestea, acele femei care au măsurat acest preț și au rămas puternice în credința lor, au devenit influențe puternice în casele socrilor lor. Cu timpul, multe familii au experimentat binecuvântarea și pacea lui Isus și permit nurorilor lor să se închine în continuare lui Isus. Impactul este atât de mare în unele familii, astfel că și alți membri ai familiei ajung la credința în Isus.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

  1. Rugați-vă pentru tinerele credincioase care nu au sprijinul familiilor lor. (Isaia 43:1-2)
  2. Rugați-vă pentru femeile care sunt singurele persoane credincioase din familia lor, ca să aibă parte de binecuvântările din Matei 5:1-12.
  3. Roagă-te ca femeile care cred în Dumnezeu să fie sare și lumina pentru familiile lor. (Matei 5:13-16)

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Revenirea lui Iisus

Vie împărăţia Ta!

Pentru un cititor novice, cartea Apocalipsa pare un amalgam înspăimântător și greu descifrabil de simboluri și evenimente terifiante. Mesajul cărţii este însă unul tivit cu speranţă: pentru cei care cred în Iisus, El are un final care depășește cele mai înalte așteptări. Dacă dăm credit avertizărilor transmise prin cartea Apocalipsa, realizăm că planeta va intra în convulsiile finale „în curând”. Pe fondul unor frământări fără precedent, forţe politice, oculte și religioase […]

todayNovember 21, 2020 7


Similar posts

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 10

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%