Cultură

UE s-a declarat zonă liberă pentru LGBTIQ, „toate statele membre vor accepta adopțiile de copii de către cuplurile homosexuale”

todayMarch 13, 2021 5

Background
share close

Parlamentul European a declarat că întreaga Uniune Europeană este o „zonă de libertate LGBTIQ”.

Rezoluția simbolică a fost adoptată ca răspuns la autoritățile locale din Polonia care s-a etichetat, în ultimii ani, „zonă liberă de ideologie LGBT”.

Polonia intenționează, de asemenea, să închidă o lacună care a permis cuplurilor de același sex să adopte copii.

Guvernul polonez și-a anunțat propunerea de interdicție a adopțiilor cu doar câteva ore înainte de declarația Parlamentului European în favoarea drepturilor LGBT.

Relațiile între persoane de același sex nu sunt recunoscute legal în Polonia, iar țara interzice deja cuplurilor de același sex să adopte copii. Cu toate acestea, deoarece persoanelor singure li se permite lucrul acesta, unii au reușit să ocolească interdicția, solicitând să adopte ca părinți singuri.

Conform noii legi, autoritățile vor fi obligate să efectueze controale de fond asupra oricărei persoane care solicită adoptarea unui copil ca părinte singur. Dacă se constată că aceasta se află într-o relație cu o persoana de același sex, va răspunde penal.

„Pregătim o schimbare în care … persoanele care trăiesc în concubinaj cu o persoană de același sex nu pot adopta copii, astfel încât un cuplu homosexual nu va putea adopta.”

Ce este în rezoluția UE?

Rezoluția declară că „persoanele LGBTIQ de pretutindeni din UE ar trebui să se bucure de libertatea de a trăi și de a-și arăta public orientarea sexuală și identitatea de gen fără teama de intoleranță, discriminare sau persecuție”.

Acesta adaugă că „autoritățile de la toate nivelurile de guvernământ din UE ar trebui să protejeze și să promoveze egalitatea și drepturile fundamentale ale tuturor, inclusiv ale persoanelor LGBTIQ”.

Rezoluția a fost susținută de 492 de europarlamentari, în timp ce alți 141 au votat împotriva ei și 46 s-au abținut. Printre aceștia se numără și 16 europarlamentari români care au votat PENTRU; 5 ÎMPOTRIVA și 6 ABȚINERI.

Europarlamentarul german Terry Reintke, una dintre persoanele care a prezentat rezoluția, a lăudat „majoritatea covârșitoare”. „Să ne folosim de asta. Să o punem în acțiune politică concretă: legi mai bune, o mai bună aplicare, o protecție mai bună. Împreună o putem face”, a postat ea pe contul personal de Twitter, imediat după după vot.And now: Just two citizens of #LGBTIQFreedomZone European Union celebrating a bit.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susținut rezoluția încă dinte ca aceasta să intre în dezbatere.

„A fi tu însuți nu este o ideologie. Este identitatea ta. Nimeni nu o poate lua vreodată. UE este casa ta. UE este o #LGBTIQFreedomZone”, a scris ea pe Twitter miercuri.

Anul trecut, von der Leyen a spus că „zonele libere LGBT din Polonia nu au loc în uniunea noastră” și a promis că va împinge toate statele membre ale UE să accepte adopțiile de copii de către cuplurile homosexuale.

Rezoluția de joi sublinia faptul că discriminarea trebuie abordată nu numai în Polonia, ci este „o problemă în întreaga Uniune Europeană”.

SURSA | BBC NEWS


Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

ST decembrie 2013

Imperativele absenţeiImperativele absenţei

Contrar impresiei iniţiale, nu vegherea este tema principală a grupului de parabole ale „absenţei şi aşteptării”. Primordială este absenţa. Pentru că în aceste parabole absenţa naşte conţinut, îmbogăţeşte povestea în loc să o sărăcească. Absenţa nu este lipsa, golul, inexistenţa, ci elementul capabil să catalizeze. Mijlocul să vă fie încins şi făcliile aprinse. Şi să fiţi ca nişte oameni care aşteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă de la nuntă […]

todayMarch 13, 2021 3


Similar posts

Comunicat

60 de ani de istorie și minuni marca CBN

La 1 octombrie 1961, Pat Robertson a difuzat prima emisiune televizată la WYAH-TV în Portsmouth, Virginia un post care abia de avea acoperire în imediata apropiere a sediului. Cu o oră de emisie, curajul și visul lui s-a transformat în prima rețea de televiziune creștină din Statele Unite. Iar astăzi, […]

todayOctober 1, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%