Externe

Uganda: Familie stropită cu acid ca pedeapsă pentru că a părăsit islamul

todayMarch 24, 2022

Background
share close

Supărați din cauza convertirii la creștinism, musulmanii extremiști dintr-o zonă din estul Ugandei au stropit luna aceasta cu acid o familie nou întoarsă la credința creștină și au agresat un fost lider al unei moschei, potrivit unor surse.

În satul Intonko, din districtul Namutumba, rudele musulmane au pulverizat acid în data de 8 martie pe Juma Waiswa, în vârstă de 38 de ani, pe soția acestuia Nasimu Naigaga, în vârstă de 32 de ani, și pe fiica lor de 13 ani, Amina Nagudi, după ce aceștia și-au pus credința în Hristos luna precedentă, a declarat Waiswa.

Ei s-au convertit la creștinism când un pastor le-a vizitat casa în dimineața zilei de 17 februarie și le-a explicat Evanghelia. Când rudele lor au aflat de convertirea lor, i-au chemat la o întâlnire cu alți membri ai familiei lărgite pe 8 martie, a spus Waiswa.

„În timpul întâlnirii am fost întrebați despre credința noastră și le-am afirmat că am crezut în Isus și ne-am convertit la creștinism”, a declarat Waiswa pentru Morning Star News. „Ne-au spus să renunțăm la Isus, dar noi am rămas la credința nou găsită în Isus Hristos”.

Creștinii i-au ajutat pe cei nou convertiți să crească în credință prin vizite la domiciliu și  studiul Biblic.

„Când am refuzat să ne renunțăm la credința în Isus, tatăl meu, Arajabu, a recitat câteva versete din Coran, iar după aceea au început să ne lovească cu bâte, așa cum este poruncit în Coran, susținând că suntem apostați”, a spus Waiswa. „Cum acest lucru nu era de ajuns, tatăl meu a intrat în cameră și a luat o sticlă cu acid și a început să ne stropească cu el, în timp ce grupul a început să strige: ‘Allahu Akbar [Dumnezeu este mai mare], meritați moartea’, iar apoi ne-au dezmoștenit.”

Inițial nu au știut ce fel de lichid a fost pulverizat pe ei.

„Dar, în timp ce fugeam pentru a ne salva viețile, am început să simțim niște mâncărimi serioase care au continuat până când durerea s-a intensificat”, a spus Waiswa. „Un vecin creștin din apropiere l-a sunat pe pastor, care a sosit imediat și ne-a dus la spitalul din Mbale, dar fiica noastră a fost grav afectată și a fost trimisă la un spital din Jinja.”

Pe 9 martie, în timp ce cei trei primeau tratament în spital, casa lor a fost incendiată.

Cei trei sunt încă sub tratament în spital. Ei au cerut rugăciune pentru vindecare și pentru un loc unde să stea după ce se vor recupera.

UN FOST IMAM ATACAT

Pe 13 martie, în același district, săteni musulmani violenți l-au atacat pe fostul lider al moscheii Swaleh Mulongo din satul Bugobi.

Mulongo a declarat că s-a întâlnit cu un pastor local, timp de șase ani înainte de a-și pune credința în Hristos pe 13 ianuarie.

După ce Mulongo a încetat să mai conducă rugăciunea la moscheea din Bugobi, Sheikh Abubakar Sekimpi a preluat conducerea și a organizat o căutare pentru a-l găsi pe fostul imam. Acesta începuse să frecventeze întâlnirile unei biserici din Iganga, iar musulmanii extremiști îl așteptau la aproximativ cinci kilometri de locașul de închinare.

„Era în jurul orei 8 dimineața când patru musulmani m-au oprit și au început să-mi pună multe întrebări legate de creștinism, dar eu nu am răspuns. Apoi aceștia au început să mă lovească ci bastoane, dar, slavă Domnului, când au văzut că se apropie niște oameni, au fugit.”

Cu răni la cap, încheietura mâinii ruptă și vânătăi pe spate, Mulongo a fost dus la un spital din Iganga care aparține unuia dintre creștinii din Bugobi, a spus el.

Atacatorii au continuat răzbunarea ucigând caprele și găinile pastorului care îl condusese pe Mulongo la Hristos.

Aceștia au lăsat o scrisoare de avertizare: „Știm că ești un înșelător și că l-ai convertit pe imamul nostru la creștinism. În curând vom pune mâna pe tine, ceea ce va fi o mare pierdere pentru familia ta și pentru întreaga biserică.”

Scrisoarea l-a lăsat pe pastor profund tulburat.

„Am raportat problema responsabilului cu ordinea publică din zonă care mi-a spus să fiu vigilent, deoarece o anchetă este în curs de desfășurare,” a declarat pastorul.

Atacurile au fost cele mai recente dintre numeroasele cazuri de persecuție a creștinilor din Uganda pe care Morning Star News le-a documentat.

Constituția Ugandei și alte legi prevăd libertatea religioasă, inclusiv dreptul unei persoane de a-și propovădui credința și de a se converti de la o credință la alta. Musulmanii nu reprezintă mai mult de 12 % din populația Ugandei, cu o concentrație mare în zonele estice ale țării.

 

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Familie

Călătoritul în altă ţară | Ceva frumos la care să visezi

În timpul pandemiei, propria casă a devenit refugiul fiecăruia dintre noi. În acest context, pentru mine, călătoritul în altă ţară e înspăimântător – o aventură în prezenţa unui dușman nedetectabil și terifiant, doar pentru recreere. De ce ar face cineva așa ceva? „Bucură-te de această călătorie“, mi-a spus soţul meu, cu ochii mici după unul dintre acele teste nazale extrem de intruzive și neplăcute. El este producător mass-media și interdicţiile […]

todayMarch 23, 2022


Similar posts

Persecuții

Evanghelist danez deportat din S.U.A. după ce a executat 1 an de închisoare

Când Torben Søndergaard și familia sa au fugit de persecuția religioasă din Danemarca în 2019, au crezut că vor găsi refugiu în Statele Unite. Nu s-au așteptat însă niciodată la tratamentul pe care aveau să-l primească din partea guvernului american. Plecând din Danemarca doar cu lucrurile din valize, Søndergaard a […]

todaySeptember 30, 2023

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/