Externe

UNGARIA | Alegeri parlamentare și referendum privind protejarea minorilor

todayApril 3, 2022 1

Background
share close

În Ungaria s-au deschis secţiile de vot pentru alegerile legislative, la care alegătorii urmează să decidă dacă premierul în exerciţiu Viktor Orban, aflat la putere de 12 ani, mai primeşte sau nu încă un mandat.

În plus, alegătorii sunt chemaţi să participe la referendumul pe tema unei legi cu privire la comunitatea LGBT și a propagandei homosexuale și a schimbării de gen în școli.

Mai multe grupuri pentru drepturile omului din Ungaria îi îndeamnă pe alegători să distrugă buletinele de vot pentru a invalida referendumul guvernamental pe problemele LGBTQ care are loc astăzi, în aceeași zi cu alegerile naționale, spunând că aprobarea acestora ar întări prejudecățile împotriva comunității LGBTQ.

Premierul Viktor Orban, un naționalist care se confruntă cu o luptă grea pentru a fi reales pentru al patrulea mandat consecutiv, a propus un referendum privind legislația partidului de guvernământ care limitează predarea în școli a cursurilor despre homosexualitate și problemele transgender.

Referendumul este văzut că o ripostă la adresa Comisiei Europene, care a lansat o acțiune în justiție împotriva Budapestei din cauza legii – adoptate anul trecut – care interzice folosirea materialelor care promovează homosexualitatea și schimbarea de gen în școli, că o măsură de prevenire a abuzului asupra copiilor.

Bruxelles-ul a spus că această lege este discriminatorie și încalcă valorile europene de toleranță și libertate individuală.

Orban, care a căutat să promoveze politici sociale care protejează valorile creștine împotriva liberalismului occidental, a pus în prim-planul campaniei sale problemele de gen și ceea ce el numește propagandă LGBTQ.

„Suntem uniți și, prin urmare, vom câștiga referendumul acesta care va opri la granițele țării noastre nebunia problemelor referitoare la gen care mătură lumea occidentală”, a declarat Orban într-un miting din 15 martie.

„Acest referendum de propagandă discriminatorie nu face decât să întărească și mai mult diviziunea în societate și să mărească prejudecățile împotriva persoanelor LGBTQ”, a declarat Luca Dudits, purtătorul de cuvânt al grupării pentru drepturile homosexualilor, Hatter Tarsasag, în timp ce împărțea pliante de campanie în orașul Veszprem.

În timp ce unii oamenii s-au oprit să citească pliantele activiștilor, mai mulți dintre aceștia au declarat că sunt de acord cu poziția lui Orban.

„Nu mi-aș dori că nepoții mei să sufere modificări de gen. Fetele ar trebui să rămână fete, băieții ar trebui să rămână băieți”, a spus Jozsef M. Nagy, un trecător întrebat despre poziția sa.

În cadrul referendumului, maghiarii sunt întrebați dacă susțin organizarea de cursuri de orientare sexuală în școli fără acordul părinților și dacă consideră că ar trebui promovate procedurile de schimbare a genului în rândul copiilor. De asemenea, vor fi întrebați dacă conținutul media care ar putea afecta orientarea sexuală ar trebui să fie prezentat copiilor fără nicio restricție.

Guvernul a spus că dorește să oprească ceea ce a numit „propagandă LGBTQ în școli”, desfășurată cu ajutorul ONG-urilor, pentru a-i proteja pe copii.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

30 zile de rugăciune

Ziua a 2-a: Arabii de mlaștină din Irak

Tribul Al Shaamra trăiește liniștit lângă apele mlaștinilor de la periferia orașului Basra, într-un mic sat din Al Kuthra. Sătenii au stat de vorbă cu soldații armatei americane din cadrul companiei de operațiuni psihologice, în timp ce alți membrii au asigurat securitatea. (Fotografie a armatei americane realizată de Staff Sgt. Adelita Mead) Manevrându-și barca cu un băț prin canalele din mlaștini, Abdul se îndreaptă spre o colibă retrasă, construită din stuf deasupra apei, unde familia sa îl așteaptă să mănânce […]

todayApril 3, 2022


Similar posts

Important

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie – Maba, Indonezia

Înaintând prin dificultăți: Etiopia Să continuăm să ne rugăm atât pentru Luminița și echipa de traducere din Ale, cât și pentru comunitățile din Etiopia. Săptămâna viitoare, echipa va verifica împreună cu consultantul traducerea cărților Iacov și 1, 2 Petru. Rugați-vă pentru protecție pentru toți cei ce vor călători în capitală […]

todayJuly 14, 2023

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%