Devoțional

Vă doresc fiecăruia un Crăciun deosebit, cu sfințenie stropit – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 23, 2020 2

Background
share close

Mulți am sărbătorit primul nostru Crăciun, primul eveniment în care am auzit de Nașterea Domnului Isus, în sărăcie spirituală și materială. Cu trecerea anilor, unii ați devenit mai bogați și ați sărbătorit Crăciunul mai frumos, cu mai multe, dar probabil tot în sărăcie sufletească ați rămas. Alții, chiar dacă nu v-ați schimbat situația materială, L-ați descoperit pe Fiul lui Dumnezeu și ați început să celebrați Nașterea Mântuitorului cu bogăția bucuriei cerești.

După evenimentele din decembrie 1989, nu puțini am început să ne schimbăm și starea materială. În felul acesta, Crăciunul a devenit mai luminos și mai bogat din punct de vedere material. A devenit oare și mai bogat din punct de vedere spiritual? L-am cunoscut mai mult pe Fiul lui Dumnezeu? L-am prețuit mai mult, ne-am închinat cu mai multă reverență și L-am mărturisit cu mai multă dedicare? Au fost familiile noastre mai aproape de Domnul Isus Cristos, Salvatorul omenirii, sau numai de prieteni, de ornamentele sărbătorii și doar aproape de valorile acestei lumi? Dacă an după an Crăciunul era previzibil, nu cumva Domnul Isus Cristos a devenit mai puțin vizibil?

Chiar dacă niciunul nu am luat în calcul, anul acesta Crăciunul este diferit. Evenimentele experimentate, auzite și văzute pe parcursul lui 2020 ne-au marcat anul, viața, gândirea, investițiile, economiile, relațiile, închinarea și sărbătorile. Oare după luni de zile în care Dumnezeu ne-a încetinit alergarea, luni în care am văzut cât de vulnerabili și de neajutorați suntem, cât de fragile sunt toate valorile noastre pământești, suntem mai înspăimântați sau mai încrezători? După pierderea unor ființe dragi, după momente de îngrijorare sau chiar de boală, după pierderea locului de muncă sau după schimbări majore în închinarea publică, suntem mai aproape de Domnul nostru sau mai înstrăinați?

Din motive multiple și diverse, Crăciunul acesta este diferit. Oare este diferit în bine sau în rău? Dacă suntem constrânși a sărbători cu mai puțini semeni, vom sărbători mai mult cu Isus? Dacă putem sărbători mai puțin în public, vom sărbători mai mult în privat? Dacă nu îi putem chema pe mulți la biserică, vom încerca să ducem biserica înspre ei? Dacă nu-i vom putea asculta pe alții cântând așa de frumos, Îl vom lăuda noi mai mult pe Trimisul cerului? Dacă nu vom asculta așa de mult mesajele altora, vom asculta mai atent Mesajul Lui?

Mă rog Părintelui din ceruri, Celui care L-a trimis pe Fiul, să ne ajute să trăim un Crăciun autentic. Amintindu-ne de iubirea și de sacrificiul Fiului, să-L iubim mai mult, să-L respectăm mai vizibil și să-L mărturisim cu mai mult entuziasm. Când Îl avem pe Fiul, Crăciunul poate fi sărbătorit la superlativ. Când Îl onorăm și-L mărturisim pe Mesia, participăm la împlinirea scopului divin cu Întruparea Fiului lui Dumnezeu.

Vă doresc fiecăruia un Crăciun deosebit, cu sfințenie stropit, de Dumnezeu îndrăgit!
Vă doresc binecuvântarea Lui ca să puteți duce binecuvâtnare divină multora!

Viorel Iuga
Președintele Alianței Evanghelice din România

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Prietenie

Cum mi-am descoperit întrebările în timp ce căutam răspunsurile

Cinci secunde. Și totul miroase a cer, a iarbă udă și fericire. Te gândești. În câte momente ai preţuit apusul de soare și mai ales răsăritul? De câte ori te-ai trezit dimineaţa devreme doar ca să vezi cum pământul respiră ceaţă? În câte zile ţi-ai luat timp să te bucuri de lucruri mici: mirosul plăcut al unei flori, sunetul râului curgând în viteză, liniștea zgomotoasă a pădurii? De câte ori […]

todayDecember 23, 2020 13


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/