Doctrine

Vaticanul exclude binecuvântarea căsătoriilor homosexuale: „Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul”

todayMarch 16, 2021

Background
share close

ROMA (AP) – Vaticanul a declarat luni, 15 Martie a.c., că Biserica Catolică nu poate binecuvânta căsătoriile homosexuale, deoarece Dumnezeu „nu poate binecuvânta păcatul”.

Biroul Congregației pentru Doctrina Credinței, a emis luni un răspuns formal la o întrebare despre posibilitatea catolicilor de a binecuvânta aceste mariaje homosexuale.

Răspunsul, cuprins într-o explicație de două pagini, publicată în șapte limbi și aprobată de Papa Francisc, a fost unul „negativ”.

Decretul făcea distincția între acceptarea întrării în biserică a acestora și binecuvântarea bisericii catolice a cuplurilor gay, confirmând faptul că ei pot să între și să participe la slujbe, dar că biserica nu va accepta căsătoriile lor.

Vaticanul susține că homosexualii trebuie tratați cu demnitate și respect ca persoane, dar că păcatul homosexual este „inacceptabil”. Și învățătura catolică susține că mariajul dintre bărbat și femeie face parte din planul lui Dumnezeu și este destinat creării unei vieți noi.

Întrucât uniunile homosexuale nu sunt destinate să ducă la îndeplinire acest plan, ele nu pot fi binecuvântate de biserică, se arată în document.

„Prezența în astfel de relații a elementelor pozitive, care în sine trebuie apreciate și respectate, nu poate justifica aceste relații și le poate face obiecte legitime ale unei binecuvântări ecleziale, întrucât elementele pozitive există în contextul unei uniuni care nu a fost acceptată în planul Creatorului. Dumnezeu nu binecuvântă și nu poate binecuvânta păcatul: El binecuvântează pe omul păcătos, astfel încât să poată recunoaște că face parte din planul Său și se lasă schimbat de El.”

Papa Francisc a aprobat protecția legală a cuplurilor homosexuale, dar această se rezumă strict la sfera civilă, nu în cadrul bisericii. Comentariile sale au fost făcute în timpul unui interviu la un post de televiziune mexican, Televisa, în 2019, dar au fost decupate de Vatican până când au apărut într-un documentar anul trecut.

SURSA | CBN News

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Devoțional

Ioan Ciobotă: Oare nu aude cel ce a sădit urechea?

15 martie 2021 „Cel ce a sădit urechea, s-ar putea să n-audă?”Psalmul 94:9 Video AICI. Dumnezeu aude! Aude rugăciunile tale, aude gemetele tale, aude atunci când strigi spre El cu disperare. De asemenea, Dumnezeu aude fiecare cuvânt pe care îl spunem. Înainte să ne ajungă cuvântul pe limbă,Dumnezeu îl și cunoaște întru totul. Așa spune Biblia. El știe fiecare lucru care ne iese pe buze, dacă este o binecuvântare sau un blestem. În altă parte în Biblie scrie: „Moartea şi […]

todayMarch 16, 2021 4


Similar posts

Externe

O tânără familie creștină rezistă în ciuda persecuției din Nepal

Un tânăr tată din Nepal înfruntă din plin opoziția hindusă la creștinism – a fost lăsat fără fiul său nou-născut iar el și soția lui au rămas fără adăpost timp de aproape doi ani. Pawan s-a mutat la părinții lui după nașterea fiului său, însă în martie 2020 aceștia i-au […]

todayJanuary 13, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%