Important

Vlad Schlezak: Creștinii trebuie să știe că Dumnezeu își ține promisiunile în vremuri grele și în vremuri bune

todayNovember 21, 2020 9

Background
share close

Se spune că Pandemia de coronavirus, care ne-a cam dat tuturor viața peste cap, a provocat tulburări mintale pentru 58% dintre europeni. Acest lucru este dovedit de o cercetare efectuată de Institutul de Cercetări Elma în Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Polonia pe 1.000 de persoane, la comanda Angelini Pharma, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale din 10 octombrie.

Simptomele menționate includ insomnie, dificultăți de somn sau trezire în timpul nopţii (19%), lipsă de energie sau slăbiciune (16%), tristețe sau dorința de a plânge (15%), frici excesive (14%), lipsă de interes sau de plăcerea de a face lucruri (14%), atacuri de panică și anxietate (10%). 61% au avut cel puțin două dintre aceste simptome.

În Anglia Organizația Mind a făcut o cercetare pe și mai mulți oameni: 16,000. Au găsit ca mai mult de jumătate din Adulți (60%) și peste 2/3 din tineri(68%) au spus ca sănătatea lor mintală s-a înrăutățit în timpul lockdown-ului. Mind afirmă că știu că mulți au dezvoltat noi probleme de sănătate mintală ca rezultat al pandemiei și ca pentru unii din noi problemele de sănătate mintală care deja existau s-au înrăutățit.

Creștinii trebuie să știe că Dumnezeu își ține promisiunile în vremuri grele și în vremuri bune. Promisiunile Sale stau în picioare chiar și acuma. La fel și providența Sa. Două pasaje puternice ce le folosesc în consiliere de multă vreme și care cred că un creștin ar trebui să le știe și să se agațe de ele:

Isaia 41:10,13. „nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: ‘Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor!”.”

Filipeni 4:6-7: „Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Cristos Isus.”

Pavel din pușcărie scrie cea mai puternică teologie a anxietății pe care o cunosc: secvența este rugăciune, cerere, mulțumire apoi Dumnezeu ne dă pacea. Dar noi ne facem partea?

Gândurile sunt legate de emoții și comportamente. Suntem îngrijorați? Ducem imediat gândurile și simțămintele noastre la Biblie. Ce nu e biblic înlocuim cu gânduri biblice și atunci ne vom simți mai bine și vom face lucruri mai bune.

Exista soluții corecte biblic și medical și tratamente dacă boala depășește nivelul de consiliere. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Autor: Dr. Vlad Schlezak

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Educatie

Procesul de la Nuremberg – procesul de judecată care a schimbat lumea – ȘtiriCreștine.ro

Acest proces a devenit unic în istoria justiției. Pe banca de acuzați pentru prima dată au nimerit înalții oficiali ai statului, învinuiți pentru genocid și crime de război. Procesul de la Nuremberg a început la data de 20 noiembrie 1945 și a durat 11 luni. Au avut loc 403 ședințe de judecată, 360 de martori au depus mărturie și au fost revizuite în jur de 200 de mii declarații. Ideea supunerii naziștilor unui tribunal internațional a fost înaintată de către […]

todayNovember 21, 2020 7

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/