Cultură

Vrăjitorie şi superstiţie – #Pray15Days – ȘtiriCreștine.ro

todayNovember 19, 2020 7

Background
share close

În comunităţile unde se practică interacţiunea cu supranaturalul pentru putere şi protecţie, oameni care intermediază legătura cu lumea spiritelor sunt influenţi, fiind temuţi şi respectaţi în acelaşi timp. Dayans, cunoscuţi ca şi vraci, sunt în mod special activi în zonele rurale sărace din India, în mijlocul grupărilor tribale unde superstiţia este foarte răspândită.

Recent, doi evanghelişti indieni au vizitat un sat unde nu mai fuseseră până atunci. Neştiind la ce să se aştepte, ei au început să cânte nişte cântece creştine despre Isus şi să se roage pentru acel sat în Numele lui Isus. Un grup de femei s-a apropiat să asculte; unele din ele au fost deranjate de închinarea celor doi evanghelişti. Aceştia s-au simţit îndemnaţi să se roage pentru o anumită femeie, iar Dumnezeu i-a folosit pentru a o izbăvi de o opresie demonică. După ce femeia s-a liniştit, cei doi i-au spus Evanghelia. Ea şi-a pus imediat încrederea în Isus şi împreună cu ea au crezut în Domnul şi soţul şi copiii ei.

În ziua următoare, evangheliştii au vizitat familia pentru a-i încuraja în noua credinţă. Cu această ocazie ei au aflat că femeia era dayan-ul principal al satului, la fel ca şi tatăl ei înaintea ei. Ea le-a arătat o cameră separată din casă care era dedicată în întregime magiei negre. Toţi oamenii din sat obişnuiau să o viziteze. Sătenii apelau la ea ca să le ghicească sau să pună blesteme pe un vecin sau altul. Acum ea se pocăise de toate aceste lucruri. Ea şi-a golit camera şi şi-a aruncat toate obiecte ce le folosea pentru magie.

Odată cu înaintarea în credinţă, femeia a început să-şi împărtăşească mărturia cu prietenii şi familia. Toţi ştiau ce fel de persoană fusese înainte şi puteau vedea cu ochii lor cât de mult i-a transformat Isus viaţa. Mulţi au devenit credincioşi după ce au ascultat mărturia ei şi au început să se întâlnească în comun în casa femeii pentru închinare şi rugăciune.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?

  1. Rugaţi-vă pentru oamenii prinşi în capcana superstiţiilor şi implicaţi în vrăjitorie, ca ei să găsească libertatea şi pacea atunci când experimentează dragostea lui Hristos. (Romani 8:37-39)
  2. Rugaţi-vă pentru lucrătorii creştini care merg în sate şi răspândesc Evanghelia, ca ei să aibă toată armura lui Dumnezeu. (Efeseni 6:10-20)
  3. Rugaţi-vă pentru ca noi adunări de creştini să se formeze în comunităţile hinduse unde Evanghelia nu a pătruns încă. (Filipeni 1:9-10)


Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Revenirea lui Iisus

Răsplata celor drepţi

Într-un articol publicat în 2016 în revista britanică The Times, jurnalistul Lee Strobel relatează povestea convertirii sale. Fostul ateu a devenit convins de veridicitatea creștinismului sub forţa irezistibilă a argumentelor cu privire la învierea lui Iisus Hristos, evenimentul care a lăsat urme adânci în istoria lumii noastre. Uluitoarea transformare a lumii greco-romane, cu idolatria și semeţia ei, într-o orânduire pacifistă, creștină este încă o dovadă a autenticităţii învierii Lui. Un […]

todayNovember 18, 2020 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/