Rugăciune

Wycliffe România: Rugăciune pentru misiune

todayMay 26, 2022

Background
share close

Atelier de folosire a Scripturii în limba rromani: România
Mulțumim Domnului pentru pasajele traduse din Evanghelia după Ioan în limba rromani standard. Domnul să binecuvânteze echipa de traducere cu multă perseverență și pasiune. Sâmbătă, 28 mai, va avea loc un atelier în care lucrători romi din județul Mureș vor învăța cum să folosească aceste pasaje în bisericile, familiile și comunitățile lor. Rugați-vă ca bisericile de romi să primească cu bucurie Scriptura în limba lor. Cuvântul Domnului să pătrundă adânc în inimile lor și să aducă o cunoaștere mai profundă a lui Hristos. Credincioșii romi să experimenteze o creștere spirituală și o transformare care să fie evidentă în comunitățile lor și astfel Hristos să fie slăvit prin ei.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Biafada, Guinea-Bissau
După calendarul lunar, în luna mai ne rugăm pentru poporul Biafada din Guinea-Bissau, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba lor. Rugați-vă ca acei puțini credincioși Biafada care locuiesc în afara teritoriului poporului Biafada să le împărtășească credința lor în Domnul Isus. Rugați-vă să se dezvolte resurse biblice în limba lor. Rugați-vă să fie eliberați din robia păcatului, există printre ei multă promiscuitate și un procent tot mai mare de îmbolnăviri cu virusul HIV.

Generozitatea în acțiune: Camerun
Cu câțiva ani în urmă, în timp ce Centrul Chapman al Asociației de traducere a Bibliei și alfabetizare din Camerun (CABTAL) era în construcție în capitala Yaoundé, numeroase persoane și-au exprimat generozitatea prin oferirea de fonduri, iar unele au oferit ajutor practic. Pe propria cheltuială, tehnicienii au călătorit din diferite țări pentru a lucra la construcția centrului. Lăudați-L pe Dumnezeu și rugați-vă cu personalul de la CABTAL pentru o astfel de motivație și inițiativă dedicată slujbei de traducere a Bibliei și de alfabetizare. Cereți-I lui Dumnezeu să ofere sprijin financiar și practic continuu, prin intermediul poporului Său, pentru alte centre CABTAL aflate în construcție. Rugați-vă pentru cei care frecventează aceste centre fiind în curs de formare ca traducători, personal de alfabetizare și alte roluri pentru a sluji comunitățile locale.

Finanțare pentru a finaliza traducerea Noului Testament în limba Guarani Ñandeva: Paraguay
După șapte ani de traducere, poporul Ñandeva va avea în curând Noul Testament în limba lor. LETRA Paraguay a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru tipărirea Noului Testament pentru poporul Guarani Ñandeva. În 2021, ciornele Evangheliilor și ale cărții Faptele Apostolilor au fost livrate comunității Ñandeva, cu scopul ca întregul Nou Testament să fie publicat și dat comunității în 2022. Lăudat să fie Dumnezeu pentru că a călăuzit echipa de traducere în moduri care au accelerat procesul, în timp ce calitatea textului a rămas ridicată, iar echipa de traducere a putut lucra în cooperare cu alte organizații. Rugați-vă pentru binecuvântarea lui Dumnezeu asupra procesului de consultanță, pentru călăuzire în etapa finală a traducerii și pentru finanțarea pentru tipărirea Noului Testament în limba Guarani Ñandeva.
Pentru noi, limba este o lumină clară, iar când auzim mesajul lui Dumnezeu în limba noastră, inimile noastre se umplu de bucurie. Simțim că suntem cu adevărat mai aproape de Creatorul nostru. Prin intermediul ei, înțelegem perfect că Dumnezeu a venit în lume pentru a ne salva și că se va întoarce din nou pentru a ne duce în ceruri.”  Remencio Flores, traducător.

Generozitatea experimentată: Franța
Wycliffe Franța continuă să experimenteze generozitate fără precedent, în ciuda condițiilor post-COVID și a unei reporniri întârziate din cauza pandemiei. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru echipa de oameni care a lucrat neobosit pentru a asigura un viitor relevant și adecvat pentru Wycliffe în Franța. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru încurajarea prin contribuțiile financiare continue din partea susținătorilor loiali care, în ciuda unei perioade de incertitudine pentru organizație, din 2021, nu au renunțat niciodată să ajute Wycliffe Franța. Mulțumim Domnului pentru cei care se alătură întâlnirilor virtuale de rugăciune și se roagă pentru motivele de rugăciune postate pe pagina de Facebook Wycliffe France. Rugați-vă pentru bordul de conducere al organizației în timp ce ghidează echipa operațională prin actuala fază de creștere. Sunt multe lucruri pentru care să-L lăudăm pe Dumnezeu și să încurajăm rugăciunea continuă.

Prietenii muzeului: Mexic
Rugați-vă pentru Maná (Muzeul Sfintei Scripturi) din Mexico City, în timp ce personalul lansează o campanie de strângere de fonduri pentru a finanța programele lor de educație și formare biblică destinate exegeților (interpreți ai textelor, în special ai Scripturii), consultanților și traducătorilor Bibliei. Maná colaborează cu Alianța Globală Wycliffe în ceea ce privește formarea, proiectele de teren și serviciile specializate. Aceștia oferă cursuri și seminarii despre perspectiva istorică și culturală a Sfintei Scripturi de peste doi ani. De mai bine de 20 de ani, muzeul funcționează datorită generozității unei rețele de donatori care se identifică cu viziunea lor și a studenților care participă la programele de formare, cunoscuți împreună sub numele de „Prietenii muzeului”. Rugați-vă ca Dumnezeu să ofere mai mulți „Prieteni ai muzeului”, astfel încât Maná să poată continua să îi binecuvânteze pe cei implicați în traducerea Bibliei, iar mesajul Evangheliei să se comunice și să aibă impact asupra vieții multora în Mexic și în alte țări

Provizii pentru sistemul de salarizare: Papua Noua Guinee
Lăudați-L pe Domnul că dezvoltarea noului sistem de salarizare pentru Asociația de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee progresează bine. Acest nou sistem va ajuta organizația să monitorizeze și să gestioneze plățile către personalul său. Un consultant privat a fost angajat pentru a oferi instruire privind utilizarea programului. Mulțumiți-I Domnului pentru generozitatea unui partener din țară care a plătit taxele de consultanță și de formare. Rugați-vă pentru personalul din departamentele de resurse umane și finanțe în timp ce învață să foloească și implementează noul sistem.

Sursa: Wycliffe România

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Persecuții

Egipt: 2.000 de ani de persecuție

Știați că Egiptul a fost o națiune creștină? Sub dominația Romei, credincioșii din Egipt au suferit persecuții teribile din partea liderilor romani. Când războinicii musulmani au intrat în scenă mulți ani mai târziu, Egiptul a cedat cu puțină rezistență, gândindu-se că orice ar fi mai bine decât liderii romani. Din păcate, acest lucru a dus la peste 1.400 de ani de persecuție. Secol după secol, creștinii din Egipt s-au luptat pentru a-și practica credința în pace, iar această luptă continuă […]

todayMay 26, 2022 4

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/