Ultimele știri

Ziua 12: Kampala, Uganda – #pray30days

todayApril 24, 2021 7

Background
share close

Populaţie musulmană: 204.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

Faduma umblă cu un coş în mână în aglomeraţia de dimineaţă din cartierul somalez, din Kampala. În fiecare zi, ea se trezeşte dis-de-dimineaţă pentru a pregăti anjero, pâinea turtită tradiţională pe care somalezii o mănâncă la micul dejun. Ea vinde această pâine pentru a câştiga bani cu care să şi-i întreţină pe cei trei copii. De cinci ani locuieşte într-o zonă a orașului ce a fost numită „Micul Mogadishu”, de fapt, o mahala din Kampala. Cei mai mulţi somalezi, care au fugit din calea războiului civil din Somalia şi au venit în Uganda, trăiesc aici. Faduma este o mamă care îşi creşte copiii singură. Ea nu are o educaţie, nu vorbeşte engleza, care este limba oficială din Uganda şi nu-şi poate găsi de lucru.

Se estimează că aproximativ 12% din populaţia Kampalei de 1,7 milioane de locuitori este musulmană. Unii aparţin unor grupuri etnice musulmane native, alţii au venit din lumea arabă şi s-au stabilit în Uganda, unde au devenit oameni de afaceri de succes. În oraş trăiesc 20.000 de refugiaţi musulmani, cei mai mulţi fiind stabiliţi în „Micul Mogadishu”. Lipsiţi de educaţie şi fără să cunoască nicio meserie, cei mai mulţi dintre ei au puţine oportunităţi de a-şi face un trai mai bun şi de multe ori sunt temuţi sau respinşi de către ţara gazdă.

Un grup de creştini ugandezi a început să facă demersuri pentru a îmbunătăţi viaţa somalezilor care trăiesc în această parte din oraş. Ei vor să-i ajute pe somalezi oferindu-le lecţii de limba engleză, cursuri de utilizare a calculatorului sau chiar antrenamente de fotbal. În acelaşi timp, ei încearcă să construiască punţi între creştinii din Uganda şi somalezii care sunt aproape în întregime musulmani. Ei îi încurajează şi îi pregătesc pe creştini pentru a se implica în comunităţile musulmane, pentru a merge acolo să se roage și să împărtășească dragostea lui Isus.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugaţi-vă ca mulţi dintre creştinii Ugandei să devină martorii dragostei lui Dumnezeu pentru musulmanii somalezi din oraşul lor.
    (Coloseni 4:2-6)
  2. Rugaţi-vă ca mulţi dintre musulmanii care sunt cuprinşi de disperarea pe care o presupune viaţa de refugiat, să primească sprijin şi ajutor practic din partea creştinilor. (Psalmul 40:9-10)
  3. Rugaţi-vă ca somalezii să aibă parte de întâlniri reale cu Hristos care să le schimbe viaţa şi ca ei să devină exemple vii, care să arate puterea Evangheliei. (2 Corinteni 9:11-14)

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Credință

Cine gândește ca lumea?

Faimosul autor ateu Richard Dawkins a fost ales drept gânditorul de frunte al lumii, într-un vot global care a contabilizat opiniile a 10.000 de oameni din 100 de ţări. În aceeași listă de gânditori nu s-a regăsit nici măcar unul din domeniul religiei sau al eticii. Merită spus, din nou: „Gândește mai departe!“. La prima vedere, sondajul făcut de revista britanică Prospect[1] are greutate. Alături de Dawkins se numără și […]

todayApril 24, 2021 8


Similar posts

Externe

O tânără familie creștină rezistă în ciuda persecuției din Nepal

Un tânăr tată din Nepal înfruntă din plin opoziția hindusă la creștinism – a fost lăsat fără fiul său nou-născut iar el și soția lui au rămas fără adăpost timp de aproape doi ani. Pawan s-a mutat la părinții lui după nașterea fiului său, însă în martie 2020 aceștia i-au […]

todayJanuary 13, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%