30 zile de rugăciune

Ziua a 13-a: Asia Centrală – O regiune pentru care ne-am mai rugat

todayApril 13, 2022 7

Background
share close

Când Ghidul 30 de Zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană s-a lansat, Asia Centrală era o regiune neatinsă de Evanghelie, în care era greu de pătruns din cauza restricțiilor ferme împotriva libertăților religioase și de altă natură. Am inclus rugăciunea pentru această regiune în aproape fiecare ghid publicat.

Islamul a început să fie dominant în Asia Centrală de când a ajuns, în secolul al VIII-lea prin cucerirea arabă. Imperiul Rus a restricționat practicile religioase începând de la mijlocul anilor 1800, în efortul de a stabili un stat laic. Prăbușirea Uniunii Sovietice a dus la relaxarea acestor restricții și la o renaștere a islamului, care a fost susținută de națiuni musulmane, cum ar fi Arabia Saudită, care a trimis Coranuri și a finanțat construirea de moschei.

În 1994, în ghidul 30 de zile ne-am rugat pentru ceea ce era cunoscut pe atunci drept „Comunitatea Statelor Independente” – națiuni nou apărute, care începeau să stabilească relații pentru prima dată cu restul lumii. Ne-am rugat ca creștinii să meargă în regiune pentru a ajuta în moduri practice, înființând centre de asistență medicală, educație și afaceri și pentru resursele necesare pentru a împărtăși mesajul lui Hristos.
Toate aceste lucruri s-au întâmplat. În ultimele 3 decenii, mai mulți musulmani au decis să-L urmeze pe Hristos în această regiune ca niciodată– zeci de mii în unele din aceste națiuni.

Comunități creștine înfloritoare, conduse de credincioși de origine musulmană (MBB) au supraviețuit persecuției continue din partea opoziției atât musulmane, cât și seculare. Liderii creștini din Asia Centrală iau parte la adunări misionare globale, contribuind la dezvoltarea resurselor Evangheliei pentru propriile lor națiuni și creând propriile cântece și tradiții de închinare.

Cei care s-au rugat pentru Asia Centrală în acea perioadă trebuie să fie plini de bucurie să vadă că roadele rugăciunii s-au arătat atât de repede în vremurile noastre.

Motive de rugăciune:

Rugați-vă pentru ca adunările în creștere din Asia Centrală, să aibă parte de învățătură sănătoasă și de acces la resursele de care au nevoie. (Filipeni 1:9-11)
Rugați-vă pentru autorități să protejeze libertatea religioasă și să permită creștinilor să se închine liber și să poată contribui la dezvoltarea țărilor în care trăiesc. (Coloseni 1:9-12)
Rugați-vă pentru ca majoritatea musulmanilor să întâlnească creștini care trăiesc în comunitățile lor și să audă de la aceștia mesajul Evangheliei. (1 Petru 3:15)

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Război

Paradisul „vama Siret“ și războiul din Ucraina

Pe 27 februarie 2022 am schimbat cravata și costumul de pastor cu o vestă de voluntar ADRA la vama Siret. A fost o decizie spontană, emoţională. Mi-am lăsat soţia și copilul în vârstă de 4 ani acasă, în Brașov. Mi-am chemat unul dintre cei mai buni prieteni, Lilian, și el vorbitor de limbă rusă, ca să plonjăm împreună într-o mulţime de oameni fugiţi din calea războiului. Aceștia se luptau să […]

todayApril 13, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/