30 zile de rugăciune

Ziua a 14-a: Caucazul de Nord

todayApril 15, 2022 2

Background
share close

În fiecare dimineață soarele răsare peste munții maiestuoși din Caucazul de Nord și strălucește peste aproape 7 milioane de oameni care trăiesc între Marea Neagră și Marea Caspică. Oamenii din această regiune sunt printre popoarele cel mai puțin atinse de evanghelie din lume. Peste 45 de limbi sunt vorbite în această zonă, ceea ce o face să fie zona cu unul din cele mai complexe sisteme lingvistice din lume. Există foarte puține traduceri ale Bibliei în limbile lor.

Oamenii din această regiune sunt, în primul rând, loiali clanului lor. Ei au o profundă neîncredere la adresa celor din afară și a străinilor. Cu toate acestea, dacă această reticență de bază este depășită, se dezvoltă o relație kunakh, o legătură puternică, reciprocă de prietenie, loialitate și protecție.
Yura a devenit credincios într-o țară din Asia Centrală, după ce înaintașii săi au fost exilați acolo, în 1944. S-a întors în patria sa din Caucaz pentru a le spune oamenilor despre Isus. El trăiește acolo de peste 30 de ani ca singurul creștin credincios cunoscut în rândul poporului său.

Sunt mulți ani de când Yura se roagă pentru ușile deschise și pentru formarea relațiilor kunakh.

O regiune îndepărtată, deosebit de dragă lui este locuită de „oamenii vulturului”. „Pentru a ajunge acolo, el trebuie să solicite un permis cu 90 de zile înainte. Apoi, el trebuie să conducă multe ore până în munți și să treacă prin mai multe puncte de control. Abia când ajunge la destinație știe dacă i se va acorda accesul de către autorități. În alte regiuni este un pic mai ușor de ajuns, dar chiar și acolo ai nevoie de relații kunakh pentru a putea obține accesul.

Terenul dificil, limbile și cultura lucrează toate împreună pentru a face din Caucazul de Nord unul dintre ultimele locuri de pe acest continent pentru a primi Evanghelia.

Motive de rugăciune
Rugați-vă pentru uși deschise pentru credincioși, pentru a ajunge la persoanele reticente din această regiune. (Apocalipsa 3:8)
Rugați-vă pentru binecuvântări peste oamenii din Caucazul de Nord, pentru pace și ca ei să-l cunoască pe Dumnezeu. (2 Petru 1:2)
Rugați-vă ca toți acești oameni să audă cuvântul lui Dumnezeu în limba lor (Fapte2:4-6).

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Externe

Lider creștin din China continuă să răspândească Evanghelia deși este amenințat cu închisoarea

Un lider al unei biserici considerată ilegală de autorități din China spune că nu se teme de guvern și va continua să predice Evanghelia în ciuda faptului că activitățile evanghelistice l-ar putea duce la închisoare. Bărbatul, a cărui nume nu poate fi făcut public din motive de securitate, păstorește o biserică din orașul Chengdu și a avut apa și electricitatea oprite de poliție ca tactică de intimidare. De asemenea, a […]

todayApril 15, 2022 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/