30 zile de rugăciune

Ziua a 8-a: Dependența de droguri în Afganistan

todayApril 9, 2022 2

Background
share close

Majoritatea oamenilor nu vor auzi niciodată despre un om cum este Qasim. El este dintr-o zonă izolată a Afganistanului, membru al unui trib minor, dintr-un grup de oameni neatinși de Evanghelie și care este și dependent de droguri.

De tânăr, Qasim a călătorit peste graniță pentru a lucra într-o țară islamică vecină. Acolo i s-au administrat medicamente pentru a-l face mai productiv și capabil să lucreze mai multe ore. A devenit dependent și, în scurt timp, drogurile au început să aibă efect contrar și l-au făcut mai puțin productiv, nu mai mult. Ca urmare, după ce a fost înlocuit de un alt muncitor care probabil urma să treacă prin același model de exploatare, Qasim s-a întors acasă. Dependența lui a adus o mare rușine familiei sale, care nu dorea să mai aibă nimic de-a face cu el. El a ajuns să locuiască sub un pod pe unde se vărsau apele de canalizare, împreună cu alți aproximativ 2.500 de bărbați dependenți, pentru o mare parte din cei 24 de ani ai săi de dependență.

Aceasta este starea multor oameni din Afganistan și din națiunile din jur, unde dependenții de droguri sunt respinși de familii și stigmatizați de comunitățile din care provin. Qasim, însă, a fost găsit de lucrătoriii unui centru de tratament care i-au dat ajutor și speranță. El este liber de droguri de peste 4 ani și acum lucrează ca și gardian la unul dintre centrele de tratament.

Dependența de droguri este o problemă în creștere în Afganistan, care este cel mai mare producător de opiu din lume. Flagelul este în creștere și în rândul femeilor și copiilor, care trăiesc în sărăcie, conflicte și deznădejde.

Motive de rugăciune

  • Rugați-vă pentru mai mulți lucrători care să slujească și să aducă speranță în rândul dependenților din Afganistan, care de altfel au foarte puține șanse să audă Evanghelia. (Romani 5:5)
  • Rugați-vă pentru vindecare de legăturile generate de sentimentele de rușine și vinovăție, care îi ține pe mulți din acești oameni iubiți de Dumnezeu în lanțurile dependenței. (Psalmul 34:18)
  • Rugați-vă pentru siguranța celor care ajută și slujesc această populație în nevoie și care se află în împrejurări periculoase pe tot cuprinsul acestei țări. (Psalmul 91:1-2)

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Recenzii

Hermeneutica hristocentrică | Provocări în interpretare

Principala problemă a oricărei hermeneutici centrate pe Evanghelie rezidă în stabilirea relaţiei potrivite între Hristos și Biblie. În perioada recentă, unii teologi au propus o abordare hristologică a hermeneuticii biblice, prin aceasta înţelegând că Iisus Hristos, Evanghelia, mesajul îndreptăţirii prin credinţă sau orice altă temă centrală a Scripturii devine o cheie pentru interpretarea întregii Biblii.[1] Această abordare pare atractivă din mai multe motive. Nu putem înţelege unele dintre implicaţiile hermeneuticii […]

todayApril 9, 2022 5

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/